Vilken miljö som helst

Från varmt till kallt och allt mellan

Öknens torrhet eller fukten hos en regnskog. Hettan från djungeln elelr den arktiska kylan. Afrikansk sol eller nordiskt vintermörker. Nästintill 100% ren luft eller eller luften från en storstad i rusningstrafik.

Vilken som helst miljö du önskar kan vi återskapa med hjälp av detta superba klimatkontrollsrum. PNE’s Klimatrum tillåter vida skillnader i klimatparametrar:

  • Temperaturer mellan  -25°C och +70°C
  • Luftfuktighet mellan 10% och 100%
  • Luftrening upp till 99,99% renhet
  • Mixning av luft tillåter varianter mellan gaser som koldioxid, syre och nitrogen

Storlekar och former

Oavsett om du arbetar inom medicinsk eller bioteknisk forskning, på ett sjukhus, i ett film eller foto arkiv eller inom vilken industriell sektor som helst som kräver exakt klimat kontroll – kan vi leverera en klimatrumslösning efter dina behov.

Konstruktionen av ett PNE Klimatrum, inom ett strukturellt hölje, liknar det för ett bås förutom att rummets befintliga vägg ersätter båsets galvaniserade stålhölje.

Eftersom PNE’s Klimatrum är modulär i koncept kan den användas i nästan vilket utrymme som helst, oavsett form. Om den befintliga dörren inte är lämplig kommer PNE att leverera och anpassa en isolerad dörr.

Möblera och belys ditt Klimatrum

Alla inventarier och inredningar vi erbjuder för ett klimatrum är av hög kvalitet och har noggrant testats för att de ska tåla hårda klimatförändringar.

Du kan också utrusta Klimatrummet som du skulle ett vanligt laboratorium. För detta ändamål kan du välja från PNE Klimatrums matris eller standard laboratorieobjekt.

PNE kan också erbjuda speciell belysning och ljuskällor. Som t.ex. för att hjälpa till i växttillväxt, om det är önskvärt. I sådana fall kommer ditt Klimatrum vara speciellt designat och konstruerat för att säkerställa att belysningen inte stör de exakta temperatur- och fuktighetsinställningarna.